نجوم

ستارگان یا کهکشان‌ها: کدام یک اول به وجود آمدند؟

پس از بیگ بنگ، آیا ستارگان شکل گرفتند و سپس به کهکشان‌ها پیوستند، یا کهکشان‌ها همراه با اولین ستارگان توسعه یافتند؟ آیا ستارگان ابتدا شکل گرفتند و سپس به کهکشان‌ها مهاجرت کردند، یا کهکشان‌ها با ستارگان در جای خود شکل گرفتند؟ این سوالی است که اخترشناسان به دنبال پاسخ آن هستند.

داستان پس از بیگ بنگ

اخترشناسان توانسته‌اند با اطمینان نسبی داستانی را که پس از بیگ بنگ رخ داده، بازسازی کنند. ما می‌دانیم که در زمانی که جهان از یک سوپ اولیه داغ و چگال از گازهای یونیزه به زمانی که اولین الکترون‌ها و پروتون‌ها ترکیب شدند و اولین اتم‌های خنثی را تشکیل دادند، تغییر کرد. جهان سرد شد و اولین ستارگان شکل گرفتند و نور را در سراسر جهان پخش کردند.

شکل‌گیری اولین ساختارها

Milky Way | ستارگان یا کهکشان‌ها: کدام یک اول به وجود آمدند؟
منطقه ای در نزدیکی مرکز کهکشان راه شیری با ابعاد ۰.۵ در ۰.۲۵ درجه. این تصویر شامل بیش از ۱۸۰۰۰۰ ستاره است و ناحیه ای از کهکشان ما را به وسعت ۲۲۰×۱۰۰ سال نوری نشان می دهد.

امروزه می‌دانیم که ستارگان، سیاه‌چاله‌ها، گرد و غبار کیهانی و ماده تاریک مرموز، ساختارهای عظیمی به نام کهکشان‌ها را تشکیل می‌دهند. برخی از کهکشان‌ها به شکل مارپیچی، برخی نامنظم و برخی بیضوی هستند. اما کدام یک اول به وجود آمدند؟ پس از بیگ بنگ، آیا ستارگان ابتدا شکل گرفتند و سپس به کهکشان‌ها پیوستند، یا کهکشان‌ها با ستارگان در جای خود شکل گرفتند؟

پاسخ به سوالی قدیمی

این سوالی است که مانند سوال مرغ و تخم‌مرغ است، اما در واقع، هیچ‌کدام از این دو اتفاق نیفتادند. اگر منظور شما از کهکشان‌ها، کهکشان‌هایی است که امروز می‌شناسیم.

stars and | ستارگان یا کهکشان‌ها: کدام یک اول به وجود آمدند؟
کهکشان مارپیچی میله ای NGC 4921

بر اساس بهترین تخمین‌های فعلی، اولین اجرام حدود ۲۰۰ میلیون سال پس از آغاز جهان از گاز خنک‌شده بیگ بنگ شروع به تشکیل کردند. این اجرام باید آنقدر بزرگ می‌بودند که جاذبه خودشان بتواند آن‌ها را در برابر نیروی گاز داغ که به بیرون فشار می‌آورد، فشرده کند.

تشکیل اولین ستارگان

stars and | ستارگان یا کهکشان‌ها: کدام یک اول به وجود آمدند؟
تصویری با میدان وسیع با عمق متوسط ​​که هزاران کهکشان را نشان می دهد

به همین دلیل، اولین اجرام در جهان – که به آن‌ها «هاله‌های کوچک» می‌گویند – جرمی در حدود یک میلیون خورشید داشتند، که تنها حدود ۰.۰۰۱٪ جرم یک کهکشان بزرگ امروزی است. در این اجرام – که می‌توان آن‌ها را تکه‌های کهکشانی نامید – اولین ستارگان به اصطلاح جمعیت III شکل گرفتند. با گذشت زمان، هاله‌های کوچک با هم ترکیب شدند و دوباره ترکیب شدند و در نهایت کهکشان‌های بزرگی مانند راه شیری و آندرومدا را که امروز در جهان وجود دارند، تشکیل دادند.

آیا این مطلب مفید بود؟
بله‌خیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − 3 =

دکمه بازگشت به بالا